אין ספק כי השיניים הן בין האיברים החשובים ביותר בגוף. באמצעות השיניים אנו יכולים ללעוס כמו שצריך, לדבר באופן מובן ועוד, ומסיבה זו כמעט ולא ניתן לקיים אורח חיים תקין ונוח בלעדיהן.
שמירה על השיניים היא אינה עניין של מה בכך, ולעיתים, אנשים רבים מוצאים את עצמם במצב בו הם נאלצים לעקור שן או מאבדים שיניים, לפעמים אף בשל סיבות אשר אינן תלויות בהם – כמו למשל מחלה שהסתבכה, טיפול שורש שהתבצע בצורה לא נכונה, תאונה או נפילה ועוד. בגלל חשיבותן הרבה של השיניים.
כיום ישנם טיפולים רבים שמטרתם לשמר את השיניים או להחליף אותן כאשר לא ניתן לשמר – באמצעות הליך השתלת שיניים. לפניכם כל מה שצריך לדעת על השתלות שיניים בכלל, ועל השתלות שיניים ביום אחד בפרט.
מה החשיבות של ביצוע השתלת שיניים?
חשוב מאוד להבין כי השתלת שיניים אינה רק עניין אסתטי. לכל שן שורש, אשר נטועה בעצמות הלסת של הפה. כאשר השן נחלשת ונופלת, נוצר מעין "חור" בעצם הלסת, ואיזור העצם שבו הייתה נטועה השן מתחיל להיספג ולהתכלות.
עניין זה יוצר שלל בעיות, הן רפואיות והן אסתטיות, וביניהן אבדן התמיכה בשפתיים, פנים נפולות, קמטים ועוד. על מנת למנוע את הבעיות הללו ולשמר את העצם, ישנו צורך בביצוע הפרוצדורה של השתלת שן.
היתרונות שבהשתלות שיניים ביום אחד
בעבר, השתלת שיניים היה תהליך ארוך במיוחד, שארך בממוצע כחצי שנה ואף הגיע עד שנתיים. עניין זה היה כרוך בטרטור רב עבור המטופל, שכן הוא נאלץ להגיע למרפאה מספר פעמים, וכמו כן בחוסר נוחות עד לסיום.
כיום, ניתן לבצע השתלות שיניים ביום, עניין המאגד בתוכו מספר יתרונות משמעותיים, וביניהם:
• ביטול הצורך בתותבות – בעבר, עד לסיום התהליך נאלץ המטופל להסתובב עם שיניים תותבות.
• זיהומים – כל פרוצדורה כירורגית כרוכה בסיכון לזיהום כלשהו, ולכן מומלץ לבצע את הפרוצדורה בפעם אחת.
• נטילת אנטיביוטיקה – לאחר פרוצדורה כירורגית יש צורך בנטילת אנטיביוטיקה, הידועה כמחלישה את המערכת החיסונית. כאשר ההשתלה מתבצעת ביום אחד, אין צורך בנטילת אנטיביוטיקה מספר פעמים ולאחר כל טיפול.
כיצד מתבצע ההליך? האם נחוש בכאב?
הליך השתלת שיניים הינו הליך פשוט ומהיר במרבית במקרים. טרם ההשתלה, ישנו צורך בביצוע צילום או הדמייה של האיזור בו תושתל השן, על מנת להבין את האנטומיה האינדבידואלית של כל מטופל.
ביום ההשתלה עצמו, יקבל המטופל זריקת אלחוש (בדומה לכל טיפול דנטלי אחר), אשר לאחריה יעקור הרופא את השן. לאחר מכן, יתפנה הרופא למלאכת ההשתלה, אשר תתבצע באמצעות שתל דנטלי שיהיה עשוי לרוב מטיטניום – מתכת איכותית וטובה, שאינה גורמת לאלרגיות או לתגובה פיזית כלשהי.
בזמן ההשתלה, יחשוף הרופא את עצם הלסת ויחדיר לתוכה את השתלים, ולסיום, יתפור חזרה את החניכיים וילביש על השתל כתר קבוע. ההליך עצמו אינו כואב כלל ולעיתים קרובות גם לוקח זמן קצר. עם זאת, כיום או יומיים לאחר ההשתלה, לרוב ירגיש המטופל כאב קל, אשר יחלוף לחלוטין לאחר נטילת משככי כאבים.